ROSACEA

Een veel voorkomend probleem wat ik in het salon zie, is rosacea. Dit is eigenlijk een chronische ontsteking van de huid, een verder gevorderd stadium van couperose. Je ziet een vlekkerige roodheid, vooral op de wangen, kin, neus, met rode ontstekingen waar soms ook wel een witte punt op staat: AF BLIJVEN.

 

Een overgevoeligheid van de bloedvaten kan leiden tot rode flushes, wat kan leiden tot permanente vaatverwijdingen en aanhoudende roodheden, dan spreken we over couperose, maar een verder stadium waarop ook ontstekingen gaan ontstaan, noemen we rosacea. De ontstekingen zien eruit als puistjes/acne, maar dat is het NIET. Dit is geen talg maar lymfe. Het is heel belangrijk hier NIET, in GEEN geval aan te prutsen of verkeerde en slechte cosmetica producten te gaan gebruiken zoals scrubs en oa vette afsluitende crèmes.

Daarom kan ik niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is je te laten adviseren bij je huidexpert naar product en behandeladvies toe.

Een huidanalyse is van heel groot belang.

Naast een aantal factoren die je beter vermijdt, heb ik uiteraard ook een mooi productadvies hiervoor. Alsook een geschikt behandelplan. Belangrijke punten zijn, geen vette crèmes of substanties! Want dit gaat de ontstekingen alleen verergeren. Ook verkeerde make-up, agressieve reinigingsproducten enzovoort hebben nadelige gevolgen en verergeren het probleem.

Vermijd prikkels als sauna, scrubben, sterk gekruid eten (pikant), teveel alcohol, te hoge temperaturen of juiste hele felle koude, heel warm eten, enz.

Verder zijn deze huidjes zeer vochtarm en moeten we deze voldoende hydrateren zodat de huidfuncties ook beter hun werk kunnen doen. En neen, hydrateren is niet gelijk aan een ‘’goeie vettige crème’’. En van hydrateren krijg je geen puistjes ;-).

Doctor BABOR helpt je verder met de calming cleanser, een kalmerende reiniger die de huid op zachte wijze maar voldoende reinigt zonder de huid te belasten, en de Rebalancing liquid om de huidbarrière zoveel mogelijk te helpen herstellen. Want dat is hier ons hoofddoel.

PCA heeft een onmisbaar serum die dit huidprobleem onder controle houdt en zichtbare resultaten oplevert, ‘’1 van onze mirakels in een potje’’ de dual action Redness relief serum, een mond vol inderdaad maar het is ook een bom aan werkstoffen! Aangezien we de huid voldoende moeten hydrateren, is de hydrating serum van PCA die als onmiddellijke dorstlesser zal dienen of het hyaluron boost infusion van BABOR een echte aanrader.

Ik raad ook wel eens de Hyaluronic acid aan, aangezien deze op 3 niveaus werkt in de huid en dus niet alleen de huid voorziet van onmiddellijk comfort en hydratatie maar ook op langer termijn zorgt voor een opvullend effect, en beter vochtbehoud, denk maar aan die vervelende fijne lijntjes. Je huid wordt mooi glad met deze topper. Het is mijn topfavoriet, heeft een gelachtige textuur en trekt heel makkelijk in zonder vettig aan te voelen ! 

Als laatste is een juiste zonnebescherming van uiterst belang bij deze huidjes, Weightless protection broad spectrum SPF 45 is hierbij het meest geschikt.

Geschikte behandelingen vind je hier.

Dit advies is slechts een richtlijn, ik heb heel graag bij een vermoeden van dit huidprobleem dat je even langskomt en je hierin laat begeleiden en adviseren, elke huid is uniek en ik vind het heel erg belangrijk dat jij met de juiste producten aan de slag gaat.

Boek hier een huidanalyse of een GLOW-all in!