COUPEROSE

Wat is couperose?
Een huid die snel rood wordt, rood aanhoudt, met zichtbare fijne rode adertjes, vaak ook met een trekkerig gevoel en of jeuk vanwege een vochttekort. Dit noemen we een couperose-huidje. Het situeert zich voornamelijk op de wangen, maar ook kin, neus kunnen hier veel last van hebben.

Ze noemen dit ook wel het ‘’voorstadium’’ van Rosacea, wat een hele andere huidconditie, huidprobleem is. En deze huidjes moeten dan ook op een andere manier verzorgd worden. Een groot verschil hierbij zijn de aanwezige ontstekingen op de bloedvaatjes bij Rosacea. Laat je daarom best altijd goed analyseren/adviseren.

Couperose is een veelvoorkomend probleem, en van belang dat je dit type huid (net zoals alle andere) met de juiste verzorging soigneert!

De zichtbare haarvaatjes (bloedvaatjes) zijn eigenlijk gesprongen adertjes.

Bij warmte zetten de adertjes zich uit, en bij koude zullen ze vernauwen, bij couperose huidjes is de elasticiteit van de adertjes in slechte conditie en de adertjes die je ziet met het blote oog zijn ‘’kapot’’, gesprongen door de verminderde elasticiteit (vergelijk het met een verstorven elastiekje).

Hoe krijg je nu couperose?
Wel , dit is grotendeels genetisch bepaald, wellicht is er iemand in de familie die hier ook last van heeft.

Maar er zijn ook een aantal factoren die het gaan verergeren of in de hand werken, zoals alcohol, pittig eten, temperatuurschommelingen (van plots heel koud naar lekker warm en omgekeerd), hoge dosis nicotine en cafeïne, te veel of de verkeerde korrelscrubs, bepaalde medische zalven/medicatie denk maar aan cortisone enzoverder die de huid gevoeliger maken, en een hele belangrijke, de zon.

Als eerste kan je best bovengenoemde zoveel mogelijk vermijden om erger te voorkomen.

Het is bij deze huidjes van belang om de huid voldoende te gaan hydrateren en comfort te bieden, maar vooral ook producten die de bloedvaatjes gaan versterken, en die de huidbarriëre zullen versterken. Met onder andere anti-oxidanten om de huid weerstand te bieden tegen schadelijke stofjes van buitenaf (vrije radicalen). Daarnaast is het belangrijk de huid voldoende te beschermen met een UV-filter.

Volgende productjes uit ons gamma zullen jou hier zeker bij helpen.

BABOR:
Calming cleanser
die op een zeer milde manier de huid gaat reinigen en kalmeren; Refine Balancing Liquid om de huidbarriere te helpen versterken en herstellen, enzyme peeling balm (2x/week) die op een zeer milde wijze de huid zal diepreinigen, het is op basis van en LAH-zuur dus aan de zuren hangt een lipide gekoppeld om de huid te voorzien van voldoende vetten. Daarnaast het Couperose serum die de haarvaatjes zal helpen versterken en de aanhoudende roodheden zichtbaar zal reduceren en couperose cream om de huid te voorzien van voldoende comfort, bescherming met anti-oxidanten en kalmeren.

PCAskin:
Creamy cleanser of de dry skin relief bar; Anti-redness serum , Hydrator SPF Uv-filter.

Ook vitamine A heeft een gunstige werking op het herstel van de huid, deze laat je best opbouwen onder mijn begeleiding. En dan kan je starten met de Retinol Sensitive treatment als avondverzorging. Deze levert hele mooie resultaten. Vermindert tekenen van fijne lijntjes en rimpels Kalmeert de huid en vermindert roodheid met een geavanceerde mix van verzachtende ingrediënten.

Let wel, laat je altijd goed adviseren om te zien of jij al dan niet dit huidprobleem hebt, want je kan dat wel denken, maar het is van uiterst belang om goed te weten in welke conditie je huid zich bevind om op die manier het juiste productadvies te kunnen volgen. Dus ik begeleid je hier heel graag in zodat we kunnen werken aan jouw meest comfortabele en mooie gezonde huid.

Daarom raad ik zeker aan eens langs te komen voor een huidanalyse of vul de online huidanalyse in.

Welke behandelingen hiervoor geschikt zijn vind je hier.