ACNE

Vaak is de oorzaak een verhoogde talgproductie, verstoppingen bij de talgklier, verhoorning en de Propionibacterium acnes (acne-bacterie) waardoor ontstekingen ontstaan. Talgproductie kan verhoogd zijn vanwege hormonen, denk maar aan de pubertijd, maandstonden, enzoverder.

Er zijn tal van oorzaken van acne:
Insulineresistentie, Voeding, Teveel stress, Medicatiegebruik, Darmproblemen, Anti-conceptie – pil – spiraal, Sterk uitdrogende producten, minerale oliën in crèmes, Barriëreproblemen, Teveel gifstoffen, Teveel eiwitten, Pitsen aan de puistjes, Ingegroeide haartjes

Wist je trouwens dat suiker ontstekingsbevorderend werkt?
Teveel suikerpieken zorgen er kort gezegd voor dat je lichaam de glucose niet meer verwerkt krijgt waardoor deze opgeslagen wordt in onze vetcellen, wat dus leidt tot insulineresistentie. Dat merk je dan ook aan laaggradige ontstekingen. Het gevolg van insulineresistentie is dat de darmen daarop reageren en men een lekkende darm krijgt en dat dus gifstoffen en bacteriën in de bloedbanen terecht komen. Met ontstekingen als gevolg. Slechte darmen wordt ook wel veroorzaakt door bvb een antibioticakuur of het eten van te weinig vezels. Dan kan ik jou alleen maar onze voedingssupplementen van ScKIN aanraden, de Super greens bevat bijvoorbeeld psyllium vezels, deze kuisen de darmen als een borsteltje, maar deze bevat ook pre en probiotica die de darmen beschermen en schoon houden.

Wonderduo’s bij acne (oplossing van binnenuit):
Omega met control+ OF Omega met super greens

Heb je last van acne littekens? Dit komt door het uitpitsen van de puistjes die wondjes hebben gemaakt met een littekentje als gevolg, dan hebben wij daar wel specifieke mooie behandelingen voor met PCAskin en Microneedling. Laat je zeker even adviseren.

Medicijnen tegen acne, kunnen tijdelijk effectief zijn maar daar ben ik zeker geen voorstander van, het is vaak onderdrukkend maar geen blijvende oplossing. Ik kijk liever met jou naar oplossingen op langer termijn door te kijken naar de oorzaak en ernst en stadium van jouw acne. Om zo gericht te kunnen handelen. Ook voor deze huidjes hebben wij een mooi gamma aan goede producten die de klachten helpen verminderen.

BABOR:
Hy-ol + phytoactive combination reinigingsduo
AHA peeling pads
AHA 10+10 peeling gel
Doctor BABOR blemish reducing cream
Anti-blemish duo

PCAskin:
Facial wash
Acne gel
Dual action redness relief
Clearskin

Laat je best altijd adviseren, want de term acne wordt vaak verward met andere typen uitslag van b.v. allergie. Deze huidjes hebben bvb andere behoeften. Ook rosacea kan er soms als acne uit zien maar deze huiden hebben dus absoluut een heel ander verzorgingsschema nodig! Dus let ermee op en laat je altijd goed adviseren. Vul de online huidanalyse in of kom heel graag eens langs voor huidanalyse met 3D scan en productadvies en mini-workshop of eerste behandeling.